ALABALIK KULUÇKAHANELERİNE DAMIZLIK DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı su ürünleri yetiştiriciliği kapsamında, hastalıktan ari Alabalık kuluçkahanelerine damızlık alabalık desteği veriyor. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Alabalık kuluçkahanelerine deevlet desteği gelrdi. 5/11/2020 tarihli ve 3190 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 2020 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar kapsamında yumurta/yavru üreten hastalıktan ari alabalık kuluçkahanelerine, damızlık alabalık desteği verilmesi ile ilgili karar bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

İŞLETMELERDE ARANAN ŞARTLAR 

Desteklemeden yararlanmak isteyenlerin öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı su ürünleri kuluçkahane/yetiştiricilik belgesine sahip ve Su Ürünleri Bilgi Sistemine (SUBİS) kayıtlı olması gerekiyor. Damızlık alabalık desteği, aşağıdaki şartların tamamını taşıyan, alabalık yumurta/yavrusu üreten  hastalıktan ari alabalık müstakil  ve kapalı kuluçkahanelerine yapılacak. ayrıca işletmelerin viral bakteriyel hastalık etkeni patojenlerin bulaşmasını engelleyecek  kapalı devre sisteminde çalışması gerekiyor. İşletmelerde nekropsi odası, markalama ve su ürünleri kuluçkahane belgesi şartı da aranıyor. Hastalıktan ari kuluçkahanelere anaç alabalık anaçları adet başına destekleme ödemesi yapılacak Bir işletme en fazla yılda 10 bin adet damızlık anaç alabalık desteği alabilecek.

İSTENEN BELGELER 

Desteklemeden yararlanmak isteyenler en geç 25 ArAlık 2020 tarihine kadar işletmelerinin bulunduğu il müdürlüklerine istenen belgelerle birlikte başvuru yapabilecekler.

a) Ek-2'de yer alan Hastalıktan Ari Damızlık Alabalık Desteği Müracaat dilekçesi.

b) Bakanlıkça verilen geçerli su ürünleri kuluçkahane/yetiştiricilik belge fotokopisi.

c) Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili üretici birliği veya kooperatife üyelik belgesi. (Üretici birliği veya kooperatif bulunmayan yerlerde bu belge istenmez.)

ç) İşletmeye temin edilen damızlık balıkların menşei belgesi, dezenfeksiyon belgesi ve bu balıkların klinik olarak sağlıklı olduğuna dair il müdürlüğünden alınan veteriner sağlık raporu.

d) Ek-1'de yer alan  Alabalık Kuluçkahanelerinde Alınacak Biyogüvenlik Önlemlerinde belirlenen şartların yerine getirildiğine dair işletmenin teknik sorumlu müdürü tarafından onaylı belge.

e) Üreticinin Ek-1 ile belirlenen şartları sağlayacağına ve bu Tebliğde belirtilen hastalıklar açısından izlemeye alınarak en az 3 yıl boyunca hastalıktan ari alabalık kuluçkahanesi olarak üretimine devam edeceğine dair Ek-6'da yer alan noter onaylı taahhütname.

Başvurularla ilgili belge ekleri  ve karar Resmi Gazete'den ulaşabilirsiniz. Resmi Gazete'deki ilgili kararı okumak için linki tıklayınız. 

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.