TABİT ve Vodafone iş birliği ile kurulan Akıllı Köy'ü ziyaret eden Ses sanatçısı ve Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı kurucusu Pınar Ayhan ve Profesör Doktor M.Sühan Ayhan, projeden çok etkilendiklerini belirterek TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın'ı tebrik ettiler. Ayhan vakıf olarak benzer bir proje planladıklarını belirterek yerinde görmek için geldiklerini kaydetti.
Ses sanatçısı ve Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı kurucusu Pınar Ayhan, TABİT ve Vodafone iş birliği ile kurulan Akıllı Köy'ü ziyaret etti. Beraberinde, sanatçının eşi olan Profesör Doktor M.Sühan Ayhan ve çocukları Yağmur ve Yankı'nın da yer aldığı ziyarette, konuklar TABİT Kurucu Üyesi Tülin Akın tarafından ağırlandı. Ziyaret sırasında Tülin Akın tarafından Akıllı Köy'de kullanılan tarımsal teknolojilerle ilgili sunum gerçekleştirildi. Ardından teknolojinin hayata geçirildiği alanlarla ilgili konuklara bilgi veren Akın, "Akıllı köy, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren ve üretimi artırmaya odaklı bir yapıda kuruldu. Üretimin verimini artırırken, üreticilerimizin sosyal yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen yeni bir kırsal yaşam modeli. Projeyi 2012 yılında planlamaya başladık, altyapı çalışmalarına ise 2015 yılında başladık. Arazide tarımsal teknolojiler 2016 yılında uygulanmaya başlandı. Merkez yönetim binamızı ve konferans salonumuzu ise 2017 yılında kurduk. TABİT olarak, projenin ilk yatırım maliyetlerini karşıladık daha sonra sponsorlarımız aramıza katıldı. Onların da desteğiyle projemizi hayata geçirdik ve sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Akıllı Köy'deki tarımsal teknolojilerin işleyişi ile ilgili konuklara ayrıntılı bilgi veren Akın, Akıllı Köy'ün tüm ziyaretçilere açık olduğunu belirterek ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
AYHAN: "PROJEDEN ÇOK ETKİLENDİM"
Akıllı Köy'ü kamuoyundan takip ettiklerini ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla ziyaret etmek istediklerini belirten Ayhan, proje hakkında bilgi aldı. Kurulan Vakfın, Akıllı Köy projesini örnek alarak bir sanat ve tarım köyü kurma planları olduğunu ve bu bağlamda araştırmalar yaptıklarını kaydeden Ayhan, "Akıllı Köy projesini vakıf olarak yakından takip ediyoruz. Gerçekleştirdiğiniz tarım ve tarımın geleceği adına çok büyük bir proje. Öncelikle bunu ülkemize kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Burada kullanılan tarım teknoloji çiftçilerimiz ve tarımın geleceği için çok önemli. Özellikle tarımda yoğun çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlarımız için büyük bir atılım. Vakıf olarak bizler de köy ile şehir arasındaki ekonomik ve kültürel uçurumu ortadan kaldırmayı, köylü ile şehirli arasında bir kaynaşma sağlanmasını hedefledik. Elbette bu da çiftçilerimizin kaliteli ürün üreterek daha fazla gelir elde etmesiyle mümkün olacak. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdiğiniz için sizi tebrik ediyorum" dedi. Akın daha sonra ziyaretçilere "Hayallerin Hasadı-Tülin Akın" kitabını imzalayarak takdim etti.

