AKADEMİSYENLER ÇİFTÇİLERE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİ ANLATTI

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyeleri Tarım Fuarı'nda çiftçilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Nazan Koluman ve Prof. Dr. Osman Torun, TÜYAP Fuar Merkezinde çiftçilere seminer verdi. Prof. Dr. Koluman keçi üretimi hakkında doğru bilinen yanlışları anlatırken, keçi eti üretim ve tüketiminin faydalarına değindi.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Adana Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, sektördeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirdi. Fuar kapsamında bölgeden gelen çiftçilere eğitim seminerleri de düzenlenirken Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri de eğitim verdi. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman ve Prof. Dr. Osman Torun “Entansif (özel keçi ağıllarında meraya salınmadan beslenen keçiler) Keçi Yetiştiriciliği ve Projelendirme” konusunda çiftçileri bilgilendirdi.

Aladağ, Saimbeyli, Feke gibi yetiştiriciliğin yaygın olduğu bölgelerden gelen çiftçiler, akademisyenleri dikkatle dinledi. Çiftçilerin sorularını da yanıtlayan akademisyenler, daha kaliteli ve verimin yüksek olması için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı.

KEÇİ ETİ ÜZERİNDEKİ KÖTÜ İMAJI YIKMAK GEREKİYOR

Keçi eti tüketimiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu aktaran Prof. Dr. Koluman, keçi etinin üzerindeki kötü imajı yıkmak gerektiğini belirterek, keçi etinin faydalarından söz etti. Keçi etinin en az koyun, sığır ve tavuk eti kadar lezzetli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Koluman aynı zamanda ucuza üretilebilen bir et olduğunu söyledi.

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.