Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan bir proje hem sığırları hem yetiştiricileri sevindirirken hem de unutulmaya yüz tutmuş olan nalbantlık mesleğini yeniden cazip hale getiriyor.
Proje kapsamında hayvan sağlığını önemli derecede etkileyen ayak ve tırnak bakımları bundan sonra eğitim görmüş uzmanlar tarafından yapılacak. Bunun yanında nalbantlar da artık sadece nal çakarak değil sığırların ayak ve tırnak bakımlarını yaparak da mesleklerini icra edecek.
Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin (ADSYB), Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) 2015 yılı Teknik Destek programı Temmuz - Ağustos dönemi kapsamında başvurmuş olduğu "Sığırlarda Ayak ve Tırnak Bakımı Eğitimi" adlı eğitim projesi hibe almaya hak kazandı.
Hibe destek almaya hak kazanan "Sığırlarda Ayak ve Tırnak Bakımı Eğitimi" projesinin sözleşmesini GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Armağan Aydın ile imzalayan ADSYB Başkanı Mehmet Sedat Güngör, bu proje ile Aydın'daki yaklaşık 326 bin sığırın periyodik ayak ve tırnak bakımının daha bilinçli olarak gerçekleştirileceğini söyledi.
Tüm canlılarda yaşam biçimi ve verimlilik esasının aslında birbirine benzediğini bu nedenle hayvanlarda da kişisel bakımın büyük önem arz ettiğini belirten Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, "Eğitim projemiz Aydın başta olmak üzere tüm Ege bölgesi hayvancılığına katkı sağlayacak" dedi.
Sığırlarda Ayak ve Tırnak problemlerinin önemine değinen Başkan Güngör, ADSYB personelinin bu konuda alacağı eğitim ile birlik olarak yetiştiricilere daha iyi hizmet vereceklerini vurguladı. Sığırlardaki ayak ve tırnak problemlerine gereken önemin verilmesi ile süt verim kayıplarının engellenerek hayvancılık sektörüne önemli katkılar yapılmış olacağının altını çizen ADSYB Başkanı Mehmet Sedat Güngör, "ADSYB olarak yetiştiricilerimiz ve hayvancılık sektörü için sektördeki gelişmeleri takip etmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.
İHA