Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Arap ülkelerinde sofraların vazgeçilmezi olan firik buğdayı hasadı başladı.
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesinde ekimi yapılan 20 bin dönümlük bir alanda yaş buğdaydan elde edilen firik hasadına başlandı. Toplanan firiklik buğday desteleri ateş üzerinde yakılarak kavruldu.
Firiklik buğday hasadına katılmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan'la birlikte Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesine giden Vali Mahmut Demirtaş, firiklik buğday hasadına katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, çiftçiler tarafından ateş yakılarak buğday başaklarının kavrulduğu firiği izledikten sonra, tırmığı alarak dumanlı ateş üzerinde firiklik buğday başaklarını harmanladı.
Ortadoğu ülkelerinde sofraların vazgeçilmezi olan firiklik buğdaya talebin her geçen gün arttığını dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, "Gölbaşı ilçemize bağlı Belören Beldemizde firiklik buğday hasadını bugün başlatmış bulunuyoruz. Gölbaşılı çiftçilerimiz yılda yaklaşık 20 bin dönüm firiklik buğday ekimi yaparak bin ton firik ihraç etmektedir. Firiklik buğdaylar, Gaziantepli tüccarlara satılarak, başta Dubai olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesine ihraç edilmektedir. Bu yılki hasadın çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum" dedi.
İHA