ADÜ'DEN DÜNYADA GÜVENİLİR SÜT ÜRETİMİ PROJESİNE AKADEMİK DESTEK

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) ortağı olduğu "Güvenilir Süt, Güvenilir Gelecek" projesi, AB tarafından desteklenecek 26 proje arasına girdi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin proje ortağı olduğu Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında hazırlanan "Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli" adlı proje, 206 proje içinden desteklemeye değer bulunan 26 proje arasına girdi. Projenin dördü yurt içinden, üçü de yurt dışından olmak üzere 7 ortağı bulunuyor.

Destekleme bedelinin 212 bin 473 euro olduğu proje, 2 yıl sürecek. Akademik desteği ADÜ Veteriner Fakültesinin verdiği projenin yürütücüsü ise Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olacak.Aydın Valiliği AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi, ÖR-KOOP ile yurtdışından Dairy Training Center ( Hollanda), Akademikerbund Hamburg E.V. (Almanya) ve Asociace Soukromeho Zemedelstvi Ceske Republiky (Çek Cumhuriyeti) de diğer proje ortakları olarak projede yer alacak.

212 BİN 473 EURO BÜTÇELİ PROJE 24 AY SÜRECEK
ADÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, yaptığı açıklamada; proje süresinin 24 ay olarak planlandığını ve 212 bin 473 Euro'luk bir bütçeye sahip olduklarını söyledi. Projede süt hijyeni için eğitim modeli hazırlamak, çiğ süt üretim sektöründeki mesleki grupların uzmanlık ve becerilerini artırmak ve çiğ süt üretimini hijyen kriterleri bakımından AB standartlarına ulaştırmak amacıyla çalışmalar yapılacağını belirten Prof. Dr. Göksoy, "Fakültemizin bu projedeki ana görevleri; süt kalitesini yükseltmek, süt hijyeni eğitim modülleri geliştirmek, eğitim öncesi ve sonrası sütte yapılacak olan mikrobiyolojik analizlerle geliştirilen süt hijyeni modüllerinin etkilerini değerlendirmek ve konu ile ilişkili yayımların yapılması olarak belirlenmiştir" dedi.

SÜT KALİTESİNİN AB STANDARTLARINA ÇIKARTILMASI PROJENİN EN ÖNEMLİ ÇIKTILARINDAN OLACAK
ADÜ Veteriner Fakültesi'nin Zootekni Anabilim Dalı, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile Besin - Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dallarının ihtiyaç duyulması durumunda Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı ve Farmakoloji Toksikoloji Anabilim Dallı'nın da projeye destek vereceğinin altını çizen Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, "Süt sektörünün bugün en hayati problemlerinden birisi belki de en önemlisi süt hijyeni ve kalitesi konusundaki yetersizliklerdir. Bunun da en önemli nedenlerinden birisi sektörde çalışan personelin hijyen konusunda ki bilgi yetersizlikleri ve bu konudaki yenilikleri bilmemeleridir. Bu nedenle projede geliştirilecek olan eğitim modellerinin süt sektöründe çalışan personele çeşitli eğitim-öğretim enstrümanlarıyla verilmesi, eğiticilerin eğitimi ve eğitimin pilot uygulamasını kapsayan eğitimlerle proje paydaşı süt işletmelerinden üretilen süt kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına çıkartılması projenin en önemli çıktılarından olacaktır" diye konuştu.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.