ABD Tarım Bakanlığını (USDA) Tarımsal Araştırmalar Servisi, Ankara ve Kırıkkale Üniversiteleriyle birlikte hazırladığı proje ile gıda ürünlerinde madde ve bakteri arayacak.
Proje ile geliştirilen özel teknikler ile çiğköfte, sucuk, kokoreç gibi riskli gıdaların kontrollerini yapacak. Türk üniversiteleri ile ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Tarımsal Araştırmalar Servisi çiğ köfte, sucuk ve kokoreç gibi gıdalarda riskli madde ve bakterileri araştıracak.
Bir yıl devam etmesi beklenen proje de seçilen gıdalarda bakterilerin kontrolünün sağlanması için yüksek hidrostatik basınç, radyo frekansı, organik asit ve bakteriyofaj uygulaması gibi farklı teknikler denenecek. Denemelerin sonunda yaygın olarak tüketilen gıdaların yapısı bozulmadan, sağlık açısından güvenli hale getirebilecek yöntemin geliştirilmesi hedefleniyor.
Hürriyet