Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve "Sürdürülebilir Hayvan, İnsan Sağlığı ve Refahı" ana temalı, 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresi, 13-17 Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve “Sürdürülebilir Hayvan, İnsan Sağlığı ve Refahı” ana temalı, 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresi (WVC 2015), 13-17 Eylül 2015 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
53 ülke, 3000’e yakın uluslararası ve ulusal temsilci katılıyor
53 ülkeden 3000’e yakın, hayvan sağlığı, yetiştiriciliği ve halk sağlığı alanında faaliyet gösteren uluslararası ve ulusal kuruluşların temsilcileri, yerli ve yabancı akademisyenler, meslek kuruluşları temsilcileri, sektörle ilgili yerli ve yabancı firmaların temsilcileri ve yetiştiricilerin katılacağı 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresi Başkanı veTC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, yaptığı kısa açıklamada,şöyle konuştu;
İhracat potansiyelimizin artırılmasına katkı sağlayacak
“Veteriner Hekimlik alanındaki gelişmelere ışık tutacak olan 32. Dünya Veteriner Hekimliği Kongresi’nin Türkiye’de düzenlenecek olması, ülkemizde hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığı konularında gerçekleştirilen çalışmaların uluslararası alanda tanıtılmasına; akademisyen, veteriner hekimlerimizin, yetiştiricilerimizin ve söz konusu alanda faaliyet gösteren firma temsilcilerinin, dünyadaki gelişmeleri yakından izlenmelerine imkan sağlayacak. Aynı zamanda hayvancılık ve hayvancılığa dayalı sanayilerimizin gelişme ve faaliyetlerinin küresel düzeyde duyurulması ve ihracat potansiyelimizin artırılmasına destek olacak.
Büyükbaş hayvan sağlığı, küçükbaş hayvan sağlığı, kanatlı hayvan sağlığı, köpek & kedi türü hayvan sağlığı, tek tırnaklı hayvan sağlığı, domuz hayvan sağlığı, balık hastalıkları, vahşi ve egzotik hayvan sağlığı, diğer türlerin hayvan sağlığı, tek sağlık, hayvan refahı, gıda hijyeni, epidemiyoloji, antimikrobiyal direnç,veteriner hekimlik eğitimi, hayvan sağlığı ekonomisi ve vektör kaynaklı hastalıklar olarak belirlenen program kapsamında,antimikrobiyal direnç ve tek sağlık konularında, 2 önemli Dünya Zirvesi de yapılacak.