2024-2025 SEZONU FINDIK ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 sezonu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, fındık üreticilerinin hasat dönemi öncesinde depolama ve finansman ihtiyaçlarını karşılamak, pazarlama kaynaklı sorunları azaltmak amacıyla fiyatların belirlendiği belirtildi.

Bu kapsamda, yüzde 50 sağlam iç fındık esas alınarak, levant kalite kabuklu fındık için kilogram başına 130 lira, Giresun kalite için kilogram başına 132 lira alım fiyatı belirlendi. Üreticilere sağlanacak alan bazlı destek, mazot ve gübre desteğiyle birlikte, levant kalite için ortalama fiyat kilogram başına 133 lira, Giresun kalite için ise 135 lira olacak. Ayrıca, 50 randımanın üzerindeki her artı 1 randıman için kilogram başına 1,3 lira ilave fiyat verilecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımları için tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladı. Üreticiler, 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerlerinden, "www.tmo.gov.tr" adresinden ve "e-Devlet" üzerinden randevu alabilecekler. Kabuklu fındık alımları 19 Ağustos'ta başlayacak ve önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak gerçekleştirilecek. Üreticilerin, ürün teslimi sırasında rutubet sorunları yaşamamaları için fındıklarını iyi kurutmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

tarim.gov.tr
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.