Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı yemek kitabı, nohutlu fasulyeli karamelli yaş pastadan, nohutlu sushiye kadar 50 çeşit tarif içeriyor
Birleşmiş Milletler'in gelecek seneyi “bakliyat yılı” ilan etmesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bakliyatın günlük hayatta üretim ve tüketimini artırmak için düğmeye bastı. Bakanlık bu çerçevede bakliyattan yapılan 50 yemek tarifini içeren bir kitap hazırlattı. Baklagillerin bilinirliğini artırmak hedefiyle kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi ürünlerle hazırlanan tarif kitabında tuzludan tatlıya yok yok. Yarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdir Eker'in de katılımıyla “2016 Uluslararası Bakliyat Yılı Tanıtım Toplantısı”nda kamuoyu ile paylaşılacak olan kitaptan öne çıkan bazı ilginç ağız tatları şöyle: Yeşil mercimekli yaprak sarma, nohutlu sushi, mas fasulyeli sushi, nohutlu köfte, yeşil mercimekli tart, nohutlu elmalı turta, nohutlu fasulyeli karamelli yaş pasta, börülceli çikolatalı puding, fasulyeli vişneli puding..
Haber 10