Tarım ve Gıda Konfederasyonu ve TÜMSİAD işbirliğiyle düzenlenen T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Azerbaycan Respublikası Sahibkarlar (İşegötürenl?r) Teşkilatları Milli Konfederasiyası (ASK) tarafından desteklenen 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi 8-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.
2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresine tarımsal üretimde verim ve gıda sektöründe kalite artışı için modern teknolojinin, yüksek verimli, kaliteli üretim materyallerinin kullanımının yaygınlaşması, toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerini yeterli nicelik ve nitelikte, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir yollarla karşılayabilen, biyolojik çeşitliliğini koruyan ve toplumsal yarara dönüştürebilen, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir, verimliliği artan tarım ve tarımsal sanayinin de katkısıyla, uluslararası alanda rekabet edebilen gelişmiş bir üretici-tüketici dengesini gözeten, modern, güvenilir, insan odaklı, tarımsal üretim yapmak ve yaptırmaya yardımcı olmak için 80 ülke katılıyor.
Antalya Belek’teki Maritim Pine Beach Resort Otelde gerçekleşecek olan kongreye 80 ülkeden şirket yöneticisi, 80 üniversiteden akademisyenler, ulusal ve uluslar arası arenadan bürokrat, imalatçı, perakendeci, fabrika sahibi, işadamı, üretici, gıda ve tarımsal işletme sahipleri, üretici birlikleri, tarımsal kooperatifler, yerel yöneticiler, sektörde söz sahibi kurum ve kuruluşlar yani sektörün tüm paydaşları yer alacak.Bu kongrede; yirmi birinci yüzyılın öncelikli konuları, başta gıda, su ve tarım olmak üzere; bilişim, enerji, lojistik, sağlık, çevre ve perakendecilik, sektörleri, uluslararası uzmanlar düzeyinde ele alınacağı bir oturum gerçekleşecek. Böylece sektör ilgililerinin katılımıyla yaşanan tüm problemler ele alınacak, çözüm üretilecek bir performans sergilenecektir. Oluşacak çözüm ortamı sayesinde en başta tarımsal üretime ve ayrıca bilime ve topluma değer katacaktır.
2012 yılında 1.Tarım ve Gıda kongresinin yankılarının devam ettiği bir ortamda; "2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi" 8-12 Nisan 2015 tarihinde Antalya, Belek'te aynı heyecan ve bilimsel kalitede tekrarlanacak.