141 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hububat Bakliyat sektörü pazar arayışını sürdürüyor

Ocak-Temmuz 2015 döneminde toplam 1 milyar 172 milyon 384 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya bir önceki yılın aynı döneminde gerçekleştirilen ihracatın yakalandığını belirtti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu Mahsum Altunkaya başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. Sektörel sorunların masaya yatırıldığı toplantıda 2015 yılı ihracat verileriyle ilgili karşılıklı görüş alış verişinde de bulunuldu. Mahsum Altunkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Celal Kadooğlu, Mesut Acar İle Yönetim Kurul Üyeleri Şahin Batallı, Mehmet Surur Aydın, Ahmet Tiryakioğlu, Selami Memiş, Murat Unat, Ali Çoban, Kemal Çakmak, Seyyid Yusuf Akan Ve GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş Katıldı. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin Ocak-Temmuz 2015 döneminde toplam 1 milyar 172 milyon 384 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya bir önceki yılın aynı döneminde gerçekleştirilen ihracatın yakalandığını sözlerine ekledi. Temmuz 2015 verilerine göre birlik üyelerinin bir önceki yılın temmuz ayına oranla 5.2'lik artışla 136 milyon 035 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Başkan Altunkaya sektörün hedeflerine ulaşabilmesi yönünde sürdürülen çalışmalara devam edildiğini, özellikle dünya genelinde tanıtım alanında yoğun bir faaliyet gösterildiğini belirterek gerek birlik gerekse MBTG söz konusu tanıtımlarda önemli roller oynadığını belirtti.

141 ülkeye ihracat gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı yaptığı değerlendirmede Ocak-Temmuz 2015 döneminde toplam 141 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirterek "Sektörümüzle ilgili birliğimiz üyesi firmalar Ocak-Temmuz 2015 döneminde 141 ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. Yapılan ihracatlar da Orta Doğu Ülkeleri birinci sırada yer alırken, Afrika Ülkeleri, Amerika Ülkeleri, Avrupa Birliği, Asya Ülkeleri. Türk Cumhuriyetleri ile Eski Doğu Bloku Ülkeleri ve diğer Avrupa Ülkeler ihracat gerçekleştirilen bölgeler olmuştur. Sektörümüzle ilgili olarak en fazla ihracat bu dönemde de Irak, Suriye, Sudan, Benin, Suudi Arabistan, Libya, İran, Lübnan ve ABD ülkeleri ilk sıralarda yer almıştır. Ürün bazında bakıldığında ise bitkisel yağlar, un, bisküvi, makarna, kakaolu mamuller, şekerli mamuller, margarin, irmik, bulgur, yem çeşitleri, mercimek, nohut fasulye, baharat çeşitleri ve diğer ürünlerimiz ihracatı gerçekleştirilen ürünler kategorisinde ilk sıralarda yer almıştır." dedi.

Tanıtım çalışmaları ülkemiz için olumlu sonuç veriyor

Sektörel çalışmalarında büyük bir hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya tanıtım için bütün imkanların seferber edildiğini belirterek "Ülkemizin ve ürünlerimizin tanıtımı için gerekli her türlü girişimi sürdürmekte, dünyanın dört bir yanında açılan fuarlarda stantlarımız ve faaliyetlerimizle ülkemizin ve beraberinde ürünlerimizin adını sıkça duyurmaktayız. 14 Eylül 2015 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Milli Gününde de gerek MBTG gerekse birlik olarak yerimizi alacağız. Zaten 1-15 Ağustos tarihleri arasında Milano Expo 2015'te 15 gün süren MBTG tanıtım faaliyetleriyle sektörel birçok ürünün tanıtımı yaptı. Bundan sonraki süreçte de önceliğimiz tanıtmak ve yeni pazarlar oluşturulmasına katkılar sağlamaktır. Yapılan tanıtım çalışmaların olumlu dönüşünü alıyoruz. Son olarak Hindistan ve Çin hükümetleri ülkemizden büyük oranlarda hububat bakliyat alımı yapmak üzere girişimde bulundular. Elbette firmalarımızın hedef olarak belirlediğimiz ülkelerde firmalarını ve markalarını tanıtmaları da önemli olacaktır. Sektörümüzle ilgili gerek Güney Afrika gerekse Güney Amerika ve Uzakdoğu Ülkeleri önemli hedef pazarlar arasında yer almaktadır." dedi

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.