Bornova Eski Belediye Başkanı ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Profesörü Dr. Kamil Okyay Sındır'ın organize ettiği toplantıda, İtalya Ulusal Çevre ve Araştırma Enstitüsü'nden Matteo Guccione'nın FARENAİT Projesi ve Bornova'nın doğal sorunları ele alındı.
Profesör Doktor Kamil Okyay Sındır'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen İtalya Ulusal Çevre ve Araştırma Enstitüsü'nden Matteo Guccione, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi A Blok Zemin Kat Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonunda, Natura 2000 Programları çerçevesinde fikir alışverişinde bulunmak ve Bornova'nın doğal sorunlarını ele almak amacıyla proje tanıtım toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır' ın moderatörlüğünde yapılan tanıtım toplantısına Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Helil İnay Kınay, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 2. Başkanı Ahmet Tomar, Doktora Öğrencisi Işın Barut ve Bornovalı Muhtarlar katıldı.
Tanıtım toplantısında ilk olarak konuşan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır '' Bornova'nın 12 tane orman Köyü var. Bunların büyük kısmı Bornova ve Manisa arasındadır. Özellikle 12 köyümüzün bulunduğu yerler, kentleşme baskısı altına girmiş ve tehlikeli bir şekilde yapılaşma tehlikesini de içinde barındırıyor. Aynı zamanda bu yerlerin korunması gerekmektedir. Ekolojik nitelikleri, doğal nitelikler ve hatta tarihi nitelikleriyle bu bölgelerin Natura 2000 ve diğer uluslararası kabul görmüş projelerle çerçevesinde 12 tane orman Köyümüz için bir şeyler yapabilmek amacıyla toplanmayı uygun gördük'' dedi.
Matteo Guccione ise Avrupa Birliği uyum sürecince tarım ve çevre konusunun önemine vurgu yaparak, Natura 2000'nin en önemli sorunun bilgi eksikliği olduğunu söyledi.
Son Dakika