Twitter

ŞERBETÇİ OTU BİR HAYLİ POPÜLER

Avrupa'nın en kaliteli ürünü Bilecik ve Bursa'da sıkça yetiştirilen şerbetçiotu, çiftçilerin önemli gelir kaynaklarını oluşturuyor.

Çok yılık otsu bir bitki olan şerbetçi otu sonbahar mevsiminde toplanıyor. Hasat sezonu boyunca yetiştirildiği tarlalardan yaş olarak alınıyor ve fabrikalarda kurutularak balyalanıp daha sonra yeniden işleniyor. Genellikle ilaç, unlu mamuller ile bira mayası olarak kullanılan şebetçi otu, son dönemlerde göğüs büyültücü etkisinden dolayı bayanlar arasında bir hayli popüler bir bitki. 

Türkiye'de toplam üretimi bin 860 ton olan şerbetçi otu bu yıl 6 ila 15 TL arasında alıcı buldu.

Şerbetçi otu, az dozlarda iştah açıcı, idrar arttırıcı, yatıştırıcı etkilere sahip olmakla birlikte uykusuzluğa, hazımsızlığa ve kolestrole iyi geldiği biliniyor. 

Şerbetçi otu çay haline getirilerek kullanılabilir. Bir baardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı şerbetçi otu atılır ve demlemeye bırakılır. Fakat günde bir bardaktan fazla tüketilmesi sakıncalı olabilmektedir.

 

 

Tarım.com.tr
  • Site Yorumları
  • Facebook Yorumları Facebook Yorumları
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazılmadı. İlk yazan siz olabilirsiniz.